Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на хапки. Нарежете лука на едро, а моркова на шайби. Почистете и нарежете гъбите.
Загрейте олиото и запържете свинските хапки за кратко в голям тиган, колкото да се запечатат.
Прибавете лука и морковите. Задушете и тях за няколко минути, бъркайки периодично.
Добавете и гъбите, които трябва също да се запържат.
След това прибавете подправките, както и сол на вкус и налейте виното. Оставете манджата със свинско на котлона за няколко минути.
Прехвърлете свинското с лук в тава, налейте малко гореща вода и сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути, до готовност на месото.
Преди да поднесете поръсете свинския врат с лук и гъби с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!