Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински врат с гъби, топено сирене и сметана

Свински врат с гъби, топено сирене и сметана

Tedi-Tedi MinkovaTedi-Tedi Minkova
Новак
127213
Свински врат с гъби, топено сирене и сметана
Снимка: Tedi-Tedi Minkova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Страхотно ястие със свинско за всеки вкус"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 бр. от врат
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • печурки - 300 г
  • масло - 100 г
  • топено сирене - 3 бр. триъгълен Камамбер
  • топла вода - 150 мл
  • брашно - 3 с.л.
  • готварска сметана - 500 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусявам пържолите със сол и черен пипер. Поръсвам с олиото и сипвам 1 ч. ч топла вода.

Покривам с фолио и пека в предварително загрята фурна на 220 градуса за 45 минути.

Почиствам гъбите и ги нарязвам на едро.

Разтварям топените сирена във топлата вода и добавям брашното. Задушавам гъбите в маслото и добавям сместа с топеното сирене.

Разбърквам добре и накрая добавям сметаната.

Оставям да поври 5 минути и добавям сол и черен пипер. Изваждам пържолите от фурната и изсипвам гъбения сос със сметаната.

Връщам във фурната за още 15-20 минути. Поръсвам с магданоз.

Свинският врат с гъби, топено сирене и сметана е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: