Руло с мандарини и два вида крем

17/01/2020
"Ново приложение на вкусните мандаринки - сложихме ги в сладко руло и резултатът е повече от страхотен "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо199
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбиваме яйцата и захарта с миксер, добавяме кафето и бъркаме до побеляване.

Прибавяме брашното с бакпулвера и какаото, и разбъркваме с дървена лъжица.

Готовото тесто сипваме в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Изпечения блат изваждаме върху нов лист хартия, сваляме другата, с която сме го пекли и навиваме на сладко руло с новата. Оставяме настрани.

Крем ванилия приготвяме, като в 100 мл студено прясно мляко разбиваме 2 жълтъка, брашно и ванилията.

Останалото мляко загряваме със захарта на котлона (на умерена температура) в тенджерка.

Сипваме на тънка струя яйчената смес при него и бъркаме с бъркалка за яйца, за да не загори. Трябва да се сгъсти.

Сваляме от котлона и добавяме маслото. Бъркаме, докато то се стопи.

Маслен крем правим, като разбиваме меко масло с пудра захар и есенция по желание.

Прибираме в хладилник, докато приготвяме рулото.

Мандарините се обелват.

Блатът се развива и се маже с охладения крем ванилия.

Отгоре разпределяме мандарините една до друга по дължина.

Навиваме на руло с хартията. Оставяме така за поне час и прехвърляме в подходящ поднос.

Намазваме обилно с маслен крем и поръсваме с настърган шоколад.

Ако не желаете да има маслен крем, може да поръсите рулото само с пудра захар.

Поднасяме руло с мандарини и два вида крем, нарязано на парчета.

Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар