Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло с мандарини и два вида крем

Руло с мандарини и два вида крем

Руло с мандарини и два вида крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Ново приложение на вкусните мандаринки - сложихме ги в сладко руло и резултатът е повече от страхотен"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч. непълна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • кафе - 2 - 3 с.л. сварено
  • какао - 2 с.л.
  • Ванилов крем
  • прясно мляко - 350 мл
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 - 3 с.л. /може и малко повече/
  • ванилия - 1 ампула
  • краве масло - 50 г
  • Маслен крем
  • краве масло - 100 г меко
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр. /може и есенция ром/
  • oще
  • мандарини - 6 - 7 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбиваме яйцата и захарта с миксер, добавяме кафето и бъркаме до побеляване.

Прибавяме брашното с бакпулвера и какаото, и разбъркваме с дървена лъжица.

Готовото тесто сипваме в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

Изпечения блат изваждаме върху нов лист хартия, сваляме другата, с която сме го пекли и навиваме на сладко руло с новата. Оставяме настрани.

Крем ванилия приготвяме, като в 100 мл студено прясно мляко разбиваме 2 жълтъка, брашно и ванилията.

Останалото мляко загряваме със захарта на котлона (на умерена температура) в тенджерка.

Сипваме на тънка струя яйчената смес при него и бъркаме с бъркалка за яйца, за да не загори. Трябва да се сгъсти.

Сваляме от котлона и добавяме маслото. Бъркаме, докато то се стопи.

Маслен крем правим, като разбиваме меко масло с пудра захар и есенция по желание.

Прибираме в хладилник, докато приготвяме рулото.

Мандарините се обелват.

Блатът се развива и се маже с охладения крем ванилия.

Отгоре разпределяме мандарините една до друга по дължина.

Навиваме на руло с хартията. Оставяме така за поне час и прехвърляме в подходящ поднос.

Намазваме обилно с маслен крем и поръсваме с настърган шоколад.

Ако не желаете да има маслен крем, може да поръсите рулото само с пудра захар.

Поднасяме руло с мандарини и два вида крем, нарязано на парчета.

Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: