Начин на приготвяне
За блата разбиваме яйцата и захарта с миксер, добавяме кафето и бъркаме до побеляване.
Прибавяме брашното с бакпулвера и какаото, и разбъркваме с дървена лъжица.
Готовото тесто сипваме в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Изпечения блат изваждаме върху нов лист хартия, сваляме другата, с която сме го пекли и навиваме на сладко руло с новата. Оставяме настрани.
Крем ванилия приготвяме, като в 100 мл студено прясно мляко разбиваме 2 жълтъка, брашно и ванилията.
Останалото мляко загряваме със захарта на котлона (на умерена температура) в тенджерка.
Сипваме на тънка струя яйчената смес при него и бъркаме с бъркалка за яйца, за да не загори. Трябва да се сгъсти.
Сваляме от котлона и добавяме маслото. Бъркаме, докато то се стопи.
Маслен крем правим, като разбиваме меко масло с пудра захар и есенция по желание.
Прибираме в хладилник, докато приготвяме рулото.
Мандарините се обелват.
Блатът се развива и се маже с охладения крем ванилия.
Отгоре разпределяме мандарините една до друга по дължина.
Навиваме на руло с хартията. Оставяме така за поне час и прехвърляме в подходящ поднос.
Намазваме обилно с маслен крем и поръсваме с настърган шоколад.
Ако не желаете да има маслен крем, може да поръсите рулото само с пудра захар.
Поднасяме руло с мандарини и два вида крем, нарязано на парчета.
Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа