Свински руладини

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Свински руладини1 / 2
14/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Залейте свинските руладини със сосчето, украсете с няколко стръкчета магданоз и поднесете на вас и любимите хора"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 пържоли от бут
  • гъби - 500 г печурки
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1 връзка
  • галета - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • сметана - 1 ч.ч. за готвене
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите тънко, като го посолите и ги поръсите отвсякъде с пипер и смлян кимион. Оставете ги да се овкусяват, като по желание може да ги напръскате с малко хубав соев сос.

Почистете гъбите, нарежете ги ситно и ги запържете в маслото, докато течността им се изпари. Извадете гъбите и запържете с малко зехтин накълцания чесън и магданоз - буквално за секунди, колкото да си поемат ароматите. Сипете сместа при гъбите и без да сипвате мазнина, запечете 2 с.л. галета. Добавете и нея, и бъркайте всичко с малко сол и пипер.

Плънката се разпределя по дължина на всяка пържола и се завиват стегнати руладини, като може да се прикрепят с клечки за зъби или да се завържат с конец.

загрява се още зехтин в тигана и руладините се запържват, колкото да се запечатат от всички страни. Преместват се и се пекат във фурна, като се напръскват с бяло вино.

В тигана от запържването сипете брашно и бъркайте, докато се зачерви. Долейте при непрекъснато бъркане топлата сметана и бъркайте, докато сосът се сгъсти. Ако стане прекалено гъст, може да долеете малко топла вода. Овкусява се с пипер и сол.

Свинските руладини се поднасят поляти със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотия. Бих ги хапнала с голямо удоволствие.
22.05.2016 18:39