Начин на приготвяне
Измих и обелих 1 средно дебела и дълга краставица. Нарязах я на равни парчета.
С помощта на прибор за чистене на чушки и чаена лъжица издълбах всяко едно от тях.
Обърнах ги на домакинска хартия да се поизцедят, защото, както знаете, краставиците съдържат много вода.
Сърцевината нарязах на ситно и леко с ръце изстисках водата.
Сложих така нарязаната сърцевина в купа и към нея добавих няколко супени лъжици овче кисело мляко, овче сирене, натрошено на око, 2-3 счукани скилидки чесън, (може копър, в този случай не съм сложила, но става чудесно с него).
Обърках добре.
С тази смес напълних чашките от краставичка и украсих с маслини.
Полях пълнени краставички с кисело мляко и сирене със зехтин.
Чудесно предястие за ракия, да ви е сладко!
Източник: Цветомира Иванова - Кулинарна мрежа