Начин на приготвяне
Супите със зеле помагат за отслабване, а в случай че се готви и без мазнина, е още по-здравословна и диетична супа!
В 200 мл вряща вода задушаваме нарязаните лук и моркови. След 5 минутки сипваме 1, 2 л гореща вода и добавяме вече нарязаните на кубчета – картофи и нарязаното на ситно кисело зеле.
Слагаме капака и оставяме да се варят около 10 минути. След това подправяме с половин чаена лъжичка червен пипер, 1/3 ч.л. черен пипер, половин равна чаена лъжичка смлян кимион и около 1 равна лъжичка фино смляна хималайска.
За по-наситен вкус прибавяме 1 чаена чаша зелев сок. Накрая прибавяме пресния магданоз нарязан на ситно към готовата зеленчукова супа.
Чудно вкусна диетична зеленчукова супа с кисело зеле!