Начин на приготвяне
Щом водата заври сипваме обелените и нарязани на парченца картофи, моркови и лук. Посоляваме с хималайската сол и захлупваме тенджерката.
Докато омекнат, измиваме зеленините - лопуш, рукола, листа на глухарче, левурда, магданоз, и ги нарязваме на ситно. Добавяме ги към омекналите зеленчуци, заедно с наситнените скилидки чесън.
Веднага след тях прибавяме и гнездото фино фиде, като го натрошаваме с пръсти. Подправяме sкориандър на прах и черен млян пипер и разбъркваме.
След 5-10 минути, щом зеленчуците и фидето са напълно сварени, супата е готова! Понасяме гореща, по желание с препечени пълнозърнести филийки хляб.
Диетична зеленчукова супа с рукола, глухарчета и лопуш - за една лека вечеря!
Чудно Вкусно!