Начин на приготвяне
Задушаваме на ситно нарязаните 2 скилидки чесън и 1 глава лук в 2 супени лъжици шарлан и щипка хималайска сол. Заливаме с 1, 2 л горещ зеленчуков бульон и след 2-3 минути сипваме спагетите в тенджерата, в кръг – пожелание може предварително да ги счупим на половина.
Подправяме с около 1 чаена лъжица хималайска сол – на вкус, 1 супена лъжица червен пипер, 1 равна кафена лъжичка лют червен пипер, ½ ч.л. черен пипер, 1 равна чаена лъжичка сушен и стрит джоджен от градината, а тези които харесват пушения червен пипер, може да си добавят ½ ч.л. За по-наситен вкус сипваме 2 супени лъжици соев сос. Разбъркваме с бамбукова бъркалка и оставяме спагетите да си къкрят.
След това добавяме киселото зеле, нарязано на средно големи парченца, и 2-3 щипки сушен магданоз. Отново разбъркваме и варим още малко до пълна готовност на спагетите.
Поднасяме в дълбока чиния, с клечки и соев сос готовите пикантни спагети с кисело зеле и соев сос!
Коментари