Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Пикантни свински уши със соев сос

Пикантни свински уши със соев сос

Пикантни свински уши със соев сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Следващата рецепта е само за ценители! Тези свински ушички в соев сос са истинска класика в българската кухня."

Необходими Продукти

  • свински уши - 300 г
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • универсална подправка - за барбекю и скара
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинските уши и ги сварете в херметическа тенджера, докато омекнат. С помощта на ножица ги нарежете на тънки лентички.

Полейте ги със соевия сос и ги запържете в олиото, докато получат кафеникав цвят.

Преди да ги отстраните от огъня, ги овкусете с подправката и черния пипер. Поднесете с лимон.

Ако имате нужда, овкусете мезето със сол (с подправката и соевия сос солта е достатъчна).

Пикантните свински уши със соев сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
лелеее голяма вкусотия :)
10.04.2016 22:01
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ние също ги обичаме! Когато са по-препечени, са по- вкусни.
17.02.2016 06:52
Илияна Димова
Илияна Димова
Много ни харесват , често приготвяме !
14.02.2016 15:02
1