Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печен карфиол с млечна заливка

Печен карфиол с млечна заливка

Печен карфиол с млечна заливка
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Печен карфиол с млечна заливка"

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 грама
  • вода - 2 ч.чаши
  • брашно - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 брой
  • бял пипер
  • лимонов сок
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накъсайте карфиола на розички, измиийте и ги бланширайте за 2-3 минути във вряща подсолена вода.

Извадете и прехвърлете карфиола в тава.

Загрейте олиото и запържете брашното. Разредете с малко от водата, в която варихте карфиола. Бъркайте бързо и сипете прясното мляко. Варете до сгъстяването на соса. Добавете към него разбития жълтък с лимоновия сок.

Пресовайте чесъна вътре в соса и разбъркайте. Овкусете с бял пипер и залейте карфиола.

Загрейте фурната на 180 граудуса и запечете карфиола до апетитен загар.

Печеният карфиол с млечна заливка е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: