Празнични пилешки рулца

Празнични пилешки рулца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Мини пилешки рулца, от които задължително ще боднем, само ги погледнете"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1бр
  • картофи - 4 - 5 бр
  • топено сирене
  • кисели краставички
  • бекон - слайс
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - прах
  • лук - прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на пилешки пържоли с нож.

Начукайте всяка пържола с дървени чукче на тънко.

Посолете, поръсете с черен пипер, сложете парче топено сирене, краставичка и завийте на руло.

Всяко руло обвийте с бекона. Поставете в тавичка за печене.

Обелете картофите, измийте и нарежете с къдраво ножче. Сложете ги в купа. Добавете зехтина и поправките. Разбъркайте добре.

Прехвърлете при пилешките рула.

Загрейте фурната на 190- 200 градуса и печете рулцата до готовност.

Не съм слагала течност в тавата, защото те си пускат.

Извадете и сервирайте празничните пилешки рулца, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: