Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Нюйоркска бисквитена торта в бурканчета

Нюйоркска бисквитена торта в бурканчета

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Нюйоркска бисквитена торта в бурканчета2 / 2
22/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Тази страхотна бисквитена торта идва при вас чак от Ню Йорк, отдайте й дължимото"

Необходими Продукти

  • захар - 130 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • сирене крема - 250 г
  • бисквити - 200 г
  • краве масло - 80 г, разтопено
  • сладко от боровинки - 30 г
  • пудинг - 1 пак. на прах Ванилия
  • мента - 6 стръкa за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе пудинга по указанията на опаковката. Оставете леко да изстине.

В отделен съд разбъркайте с дървена лъжица крем сиренето. Смесете внимателно двата крема до получаване на хомогенна смес.

Натрошете бисквитите на ситно. Може да ползвате хаванче, блендера или кухненски робот. Смесете ги с разтопеното масло, докато заприличат на мокър пясък.

Следващата стъпка сглобяването на бисквитените торти.

Поставете във всяко бурканче блат от натрошените бисквитки, като се стараете да ги притискате в дъното.

След това поставете част от крема. Изчакайте 2-3 мин да стегне и повторете редуването на слой бисквити и слой крем.

Изчакайте отново 2-3 мин.

Завършете нюйоркската бисквитена торта в бурканчета с 1-2 с.л. сладко от боровинки и декорирайте със стръкче мента.

Да ви е сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: