Торта Гараш с бял шоколад

Торта Гараш с бял шоколад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Това е рецепта за щастие - торта Гараш с бял шоколад, всички думи са излишни"

Необходими Продукти

  • За блата
  • белтъци - 8 бр.
  • орехи - 200 г смлени
  • пудра захар - 160 г
  • брашно - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • За крема
  • шоколад - 400 г бял
  • краве масло - 80 г
  • сметана - 200 г
  • ром - 1 с.л.
  • За глазурата
  • шоколад - 100 г бял
  • олио - 1 ч.л.
  • шамфъстък - суров, белен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите блатове се приготвят по познатия начин.

Фино смлените орехи се смесват с брашното и ванилията.

Белтъците се бият с щипка сол и на етапи се добавя захарта.

Ореховата смес се добавя към белтъците и се обърква внимателно!

Блатовете се пекат в загрята фурна на 180 градуса. Размерът на тавата е 24 см.

Слагаме хартия на дъното и изливаме част от сместа, която предварително сме разделили на 4.

Печем около 10 мин.

За крема за тортата Гараш начупваме шоколада в купа, а сметаната загряваме с рома.

Заливат се шоколадовите парчета и бъркаме, докато се стопи. Прибавяме маслото и охлаждаме.

В поднос с обръч слагаме блат и заливаме с крем и така редуваме до последния блат.

Завършва се с крем. Оставяме в хладилник за минимум 4 часа.

Последната част е шоколадовата глазура. Шоколадът се разтопява и към него се прибавя олиото.

Заливам охладената шоколадова торта с шоколадовата смес.

Декорирам торта Гараш с бял шоколад с шамфъстък!

Източник: Ивелина Папазова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: