Начин на приготвяне
Ореховите блатове се приготвят по познатия начин.
Фино смлените орехи се смесват с брашното и ванилията.
Белтъците се бият с щипка сол и на етапи се добавя захарта.
Ореховата смес се добавя към белтъците и се обърква внимателно!
Блатовете се пекат в загрята фурна на 180 градуса. Размерът на тавата е 24 см.
Слагаме хартия на дъното и изливаме част от сместа, която предварително сме разделили на 4.
Печем около 10 мин.
За крема за тортата Гараш начупваме шоколада в купа, а сметаната загряваме с рома.
Заливат се шоколадовите парчета и бъркаме, докато се стопи. Прибавяме маслото и охлаждаме.
В поднос с обръч слагаме блат и заливаме с крем и така редуваме до последния блат.
Завършва се с крем. Оставяме в хладилник за минимум 4 часа.
Последната част е шоколадовата глазура. Шоколадът се разтопява и към него се прибавя олиото.
Заливам охладената шоколадова торта с шоколадовата смес.
Декорирам торта Гараш с бял шоколад с шамфъстък!
Източник: Ивелина Папазова - Кулинарна мрежа