Печен грейпфрут с канела

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
319
2k
1k
609
3
22/01/2020
"Забравете за печените ябълки, вече сме на вълна печен грейпфрут с канела"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо868
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта и канелата. Добавете към тях разтопеното масло.

Разрежете грейпфрута на две половини през ширината.

Обърнете всяка от тях със сърцевината нагоре и с нож леко разделете парченцата едно от друго, без да ги вадите или отделяте от кората.

С помощта на малка лъжичка изсипете внимателно от омаслена захар в получените пространства между парченцата.

Оставете и част, която да намажете и сърцевината на плода.

Печете с предварително загрят фурна на 180 градуса. Печеният грейпфрут с канела е готов за десетина минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар