Начин на приготвяне
Почистете и измийте двата вида лук и го нарежете на дребни парчета.
Сгорещете на огъня половината количество олио и задушете в него до омекване нарязания лук. Посолете го на вкус.
В купа натрошете с вилица сиренето.
Вземете две кори за баница. Напръскайте ги с олио, сложете част от задушения лук и малко от натрошеното сирене. Завийте на руло и поставете в средата на предварително намазнена тавичка така, както се прави вита баница.
Вземете още две кори и продължавайте да навивате, докато се свършат всички кори и плънката.
Накрая намажете отгоре баницата с олио и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.
Ако е необходимо по време на печене покрийте с фолио, за да не прегори баницата.
Извадете от фурната, напръскайте баницата с малко студена вода и завийте с кърпа да отдъхва.