Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с два вида лук

Баница с два вида лук

Баница с два вида лук
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 5
28/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вадете и праза - най-вкусната баница се прави с два вида лук, от нас да го знаете"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • праз - 2 стръка
  • кромид лук - 1/2 връзка зелен
  • сирене - 300 г
  • олио - 200 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте двата вида лук и го нарежете на дребни парчета.

Сгорещете на огъня половината количество олио и задушете в него до омекване нарязания лук. Посолете го на вкус.

В купа натрошете с вилица сиренето.

Вземете две кори за баница. Напръскайте ги с олио, сложете част от задушения лук и малко от натрошеното сирене. Завийте на руло и поставете в средата на предварително намазнена тавичка така, както се прави вита баница.

Вземете още две кори и продължавайте да навивате, докато се свършат всички кори и плънката.

Накрая намажете отгоре баницата с олио и я сложете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Ако е необходимо по време на печене покрийте с фолио, за да не прегори баницата.

Извадете от фурната, напръскайте баницата с малко студена вода и завийте с кърпа да отдъхва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: