Магданозен Бюрек

Мария БожиловаМария Божилова
Чирак
110
25
174
27/01/2020
"Магданозен бюрек - ако обичате магданоз, ще се влюбите в тази баница "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Магданозът се измива, отделят се дръжките и се нарязва на ситно.

Разбърква се заедно с изварата, сиренето, яйцата и нарязаното на ситни парченца топено сирене, като с тази плънка се нареждат корите.

Тавата се намазва обилно с олио.

Поставя се едната кора, която също се намазва обилно с олио, тъй като корите са дебели и трябва да поемат мазнина, за да не станат сухи при печенето.

Нарежда се част от готовата плънка, като се редуват кори, плънка, всяка кора се намазва обилно с олио и се завършва с кора.

Бюрекът се нарязва на парчета.

Залива се със заливката от яйцата и олиото.

Печете баницата се 60 мин на 180 градуса на вентилатор или 150 градуса без вентилатор.

Поднесете магданозения бюрек за закуска с айран.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар