Мусака от тиквички без заливка

23/01/2020
"Вкусна мусака от тиквички, на която не й трябва заливка - и без такава е чудесна "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо344
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задуших 2 глави лук, след което добавих 300 г телешка кайма /с малко студена вода да стане на трохи/.

Сложих 1 к.ч. бланширан ориз, 2 к.ч. вряла вода и разбърках добре.

Добавих 4 тиквички, нарязани на кубчета и задуших.

Овкусих със сол, черен и червен пипер, малко кимион, чесън на прах, копър.

Изсипах в тавичка мусаката.

Пекох мусака от тиквички без заливка на 200 градуса до извиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар