Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Заливки»Заливка за мусака и дроб сарма

Заливка за мусака и дроб сарма

Заливка за мусака и дроб сарма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Като ще готвите, направете го както трябва - запишете си как се прави перфектната заливка за мусака и дроб сарма"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тая заливка я учих 20 години, докато накрая не намерих правилния начин.

Яцата се разбиват с тел (ако имате търпение, разбийте първо белтъците на сняг, после жълтъците на пяна, после ги съберете), добавете киселото мляко, отново разбийте, добавете брашното и солта и отново разбийте всичко на гладка каша.

С нея залейте горещата мусака, като извадите тавата от фурната.

Печете на силен огън, докато заливката поруменее. После постепенно намалявайте огъня, накрая изключете, но не бързайте да вадите мусаката или дроб сармата, за да не спадне заливката.

Извадете я след десетина минути.

Заливката за мусака и дроб сарма е много сполучлива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Правя я по-същия начин само дето с две яйца.
01.05.2016 18:38