Палачинкови бюреци

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Палачинкови бюреци1 / 3
18/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6
"Името загатва за каква вкусотия става дума, но трябва да опитате, за да се уверите сами"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г + 1 с.л.
  • яйца - 7 бр.
  • прясно мляко - 550 мл
  • брашно - 225 г
  • кашкавал - 600 г
  • галета - 150 г
  • олио - за пържене
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1 с.л. от маслото, 4 от яйцата, 200 мл мляко и 150 г брашно в дълбока купа. Добавете щипка сол и разбийте до получаването на гладка смес. Приберете сместа в хладилник за около 1-2 часа.

В тиган с дебело дъно разтопете останалите 100 г масло на слаб огън. При непрекъснато бъркане добавете останалите 75 г брашно и загрейте сместа за 3-4 минути. На тънка струйка влейте остатъка от прясното мляко и бъркайте до получаването на хомогенна смес. Подправете с индийското орехче, соса Уорчестър, солта и пипера.

Прехвърлете готовата смес за плънка в друг съд и приберете в хладилник да се охлади за 1 час.

От първата смес изпържете палачинки - сместа е достатъчна за 12-14 бр.

Извадете сместа са плънка от хладилника и добавете вътре настъргания кашкавал. Разбъркайте добре за да се разпредели равномерно кашкавала. Поставете по 3 с.л. от сместа в центъра на палачинката. Навийте я и подгънете краищата около нея. Повторете процедурата до изчерпване на материалите.

Разбийте останалите 3 яйца. Потопете палачинките последователно в разбитите яйца, след това в галетата и изпържете в силно сгорещено олио до златисто.

Оставете готовите палачинки за няколко минути върху салфетка за да се отцедят от излишната мазнина и поднесете топли със сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
42
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Честно, не мога да си представя кой би гласувал с 3 за тази вкусотия. Някой проклетник на диета?! Рецептата е супер!
20.09.2016 09:29
Антония Георгиева
Антония Георгиева
Страшна вкусотия са, вече са част от менюто ни
09.03.2016 11:32
1
Мариела Христова
Мариела Христова
Тези бюреци много ме изкушават.Задължително ще ги пробвам.
08.01.2016 23:18
1