Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Палачинкови мъфини

Палачинкови мъфини

Тодоринка БернардоваТодоринка Бернардова
Иноватор
2091k5241k1
Палачинкови мъфини
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
11/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
18
"Чудите се дали да направите палачинки или мъфини, а защо не опитате тези вкусни мъфини със смес за палачинки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 15 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със солта. Прибавя се постепенно хладкото прясно мляко.

Кравето масло се разтопява до омекване. Не трябва да е горещо. Прибавя се към сместа.

Брашното се пресява и се добавя постепенно, като се бърка с бъркалка, да не се образуват бучки. Получава се рядка смес като за палачинки.

Фурната се загрява предварително на 220°C. Слагат се силиконовите форми за мъфини във фурната за 2-3 мин.

Изваждат се и се сипва от сместа до половината във формите, а може и малко по малко, защото увеличават обема си два пъти. Поставят се във фурната възможно най-бързо.

След 15-20 мин, като се надигнат значително, фурната се намалява на 180°C .

Пекат се още 20-30 мин, без да се отваря фурната по време на печенето.

Трябва да се спазва точно времето за печене, защото кексчетата може да останат сурови и спихват.

Изваждат се вече изпечени и палачинковите мъфини се сервират топли със сладко, шоколад, масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: