Палачинкови сармички

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Палачинкови сармички
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 9
22/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Нов и невероятно вкусен прочит на сърмички, този път палачинкови сърмички. Благодарим на нашата читателка Русиана за тази невероятно вкусна рецепта"

Необходими Продукти

  • за палачинките
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. студена
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • за плънката
  • кашкавал - 200 г
  • печурки - 200 г нарязани
  • праз - 1 стрък
  • ориз - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • свинско месо - 300 г
  • масло - 1 с.л. краве
  • копър - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 стрък
  • бульон - 1 кубче, гъбен
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и прибавяме захарта, солта, прясното мляко, водата и заквасената сметана. Разбъркваме добре и слагаме брашното. Отново бъркаме-сместа трябва да бъде средна по гъстота.

Палачинките изпичаме на слаб огън, като предварително сме намаслили тигана. Готовите палачинки отделяме настрани и започваме подготовката на плънката.

Нарязваме праза на шайби и го запържваме в маслото. След това прибавяме гъбите, нарязаното на много малки парченца месо и разбъркваме добре. Добавяме ориза, сметаната, скълцаните чесън и подправки.

Добавяме бульона и 2 чаени чаши вода. Овкусяваме с черен пипер и кимион на вкус. Оставяме плънката да се готви на тих огън, докато оризът поомекне.

Намасляваме подходящ съд. В средата на всяка палачинка поставяме от готовата смес, парченце топено сирене и завиваме, така че да се получи сарма. Поставяме всички готови сарми и ги поръсваме с настърган кашкавал. Печем в предварително загрята фурна около 30 минути на 180-200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много апетитни
02.01.2023 09:03
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Страхотно изглеждат. Ще се възползвам от идеята.
13.03.2016 20:38