Домашна ракия от ечемик

Аника ВойтАника Войт
Готвач
201
1k
798
338
1
24/01/2020
"Вдигнете наздравици с домашна ракия от ечемик - доброто настроение само ще дойде"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 926
  • Преглеждания за месеца665
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • захар - 10 кг
  • ечемик - 5 кг
  • мая за хляб - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се поставя в подходящ съд и се залива с 50 литра вода. Разбърква се много старателно, докато се разтвори захарта напълно.

Ред е да се добави и маята. Разбърква се отново добре.

Взимаме ечемика, почиства е го, ако има боклуци или негодни зърна, ги отделяме. Измиваме го под течаща вода. Отвиваме зърната с тензух и ги потапяме в съда за ракия.

Преди да започнем да варим нашата ракия от ечемик, я оставяме поне 15-20 дена на слънчево място.

Преди дестилацията махаме ечемик и разбъркваме добре ракията.

Получават около 10 литра чудна домашна ракия.

Наздраве!

Метална мярка за алкохол 100 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална мярка за алкохол 100 мл
3.99 лв.
Виж ››

Когато ви кажат да сипете едно голямо, първо посегнете към металната мярка, а после към вида алкохол. Металната мярка за 100 мл алкохол е подходяща за домашна и за професионална употреба. Мерките трябва да са точни, за да се уважаваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар