Постни зелеви сарми с гъби в глинен съд

ГабриелаГабриела
Помощник Готвач
79
39
48
25/01/2020
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • гъби - 250 г нарязани, консервирани
  • лук - 1 голяма глава
  • HOSSO - 100 мл
  • вода - 6 ч.ч.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме една тенджерка на котлона с малко олио и запържваме лука. След това добавяме гъбките и ориза. Запържваме, докато оризът стане с кристален цвят. Когато е готов, добавяме 3 чаени чаши вода и оставяме да поври на тих огън, докато оризът вече е напълно сварен. Овкусяваме с всички изброени подправки.

След това чакаме да изстине сместа и започваме да навиваме зелеви сарми. На дъното на глинения съд се слагат едно или две листа от зелето, но не е задължително.

Нареждаме всички постни сарми внимателно в глинения съд и ги затискаме с чиния, която трябва да е устойчива на висока температура. Доливаме останалите 3 чаени чаши с вода и слагаме капака на глинения съд.

Директно слагаме сармичките във фурната, която не е задължително да е предварително загрята.

Пекат се на 250 градуса, като сме включили фурната отгоре и отдолу. Нужни са им около 90 минути, за да са напълно готови нашите постни зелеви сарми с гъби в глинен съд.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар