Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински джолан с ябълки и кисело зеле

Свински джолан с ябълки и кисело зеле

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Свински джолан с ябълки и кисело зеле
Снимка: Сергей Анчев
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
315 мин.
Порции
6
"Ябълките придават неустоим вкус на свинския джолан - заслужава си да го опитате, приготвен по този начин"

Необходими Продукти

  • джолан - около 1.5 кг /по - добре преден/
  • кисело зеле - 1 бр.
  • ябълки - 2 бр.
  • масло - 5 с.л. слънчогледово
  • чушки - 2 сухи
  • черен пипер - 20 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете киселото зеле на лентички, ябълките на парчета колкото една хапка.

Сухите чушки начупете или нарежете на едро.

Всичко това объркайте с олио, червен и черен пипер и дафинов лист.

В глинен съд с капак заровете джолана в приготвената смес.

Поставете във фурната на 150 градуса за 5 часа.

Свинският джолан с ябълки и кисело зеле е готов!

Имате превъзходно зимно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: