Начин на приготвяне
За свинските пържоли:
Месото се измива и почиства от мазната част.
Нарязва се на свински пържоли с големина по избор.
Овкусяват се с черния пипер, соевия сос и солта.
Подреждат се в тава, долива им се малко вода и се покриват с фолио.
Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна.
За гъбения сос:
Гъбите се обелват и се нарязват на ивици със средна дебелина.
В тенджера се налива вода, прибавят се гъбите и се оставят да се варят.
В малък съд с помощта на бъркалка се разбива брашното с малко вода.
С бързо бъркане се прибавя към врелите гъби.
Подправя се гъбеният сос със черния пипер и солта.
За пюрето:
Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета.
Варят се до пълната им готовност.
След което се махат от котлона, водата се излива и картофите се намачкват на пюре.
Докато картофеното пюре е още топло се добавят кравето масло, прясното мляко и солта на вкус.
В чиния се слага пържолата, отгоре се полива с гъбения сос и отстрани се добавят две топки от пюрето.
Разкошна порция свински пържоли с картофено пюре и гъбен сос се задава към трапезата с пълна сила!
Коментари