Начин на приготвяне
Настържете кората от лимона на фино ренде, само жълтата част. Накълцайте магданоза и смесете с лимонов сок и настърганата кора.
Загрейте половината от зехтина на слаб огън и в него пуснете натрошената люта чушка и чесъна, накълцан на сирно. Когато пусне аромата си, дръпнете от огъня и залейте листата от кейл. Сложете магданозено-лимоновата смес, посолете и разбъркайте. Така оставете да си престои поне 30 минути, за да поомекнат листата от кейл.
В чопър сложете почистените чушка, краставица, лук, босилек. Налейте останалия зехтин и оцета и сложете черен пипер, сиренето, щипка сол (внимавайте, защото и сиренето е солено) и горчицата. Пуснете уреда, за да накълца на дребно и смеси всички продукти.
Сипете в салатата и разбъркайте. По желание си доовкусете с лимонов сок или оцет и още зехтин.
Сложете зелената салата в плато за сервиране или салатиера и отстрани наредете небрежно тънки ивици от пушената сьомга.
Поднесете салатата с кейл и пушена сьомга с добре охладено бяло вино.
Добър апетит!
Коментари