Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата със сьомга и аншоа

Зелена салата със сьомга и аншоа

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Зелена салата със сьомга и аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • сьомга - 200 г (пушена)
  • аншоа - 10 филета (мариновани)
  • зелена салата - 1 бр.
  • картофи - 200 г
  • зелен фасул - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. (сварени)
  • маслини - 10 бр.
  • каперси - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 6 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелената салата се измива и се разделя на листа, които се нареждат в чиния за сервиране.

Картофите се обелват, нарязват на кубчета и заедно със зеления фасул се сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и се изчакват да изстинат.

Добавят се нарязаните на едро домати, парченцата сьомга и яйцата, нарязани на четвъртинки.

Приготвя се дресинг от зехтина, оцета, черния пипер, солта, начукания чесън и накълцания магданоз. С 2 с.л. от него се полива зелената салата и отгоре се слага основната салата.

Върху нея се слагат каперсите и маслините, а отстрани се нареждат филетата аншоа. Залива се с останалия дресинг и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: