Начин на приготвяне
Приготвяне на панировката:
Сухарите се натрошават на едро, след което се начукват в хаванче на средно едри парченца.
Смесват се двата вида брашно, натрошения сухар, чесъна на прах, червения и черния пипер, куркумата, царевичния грис и нишестето.
Накрая се прибавят солта и захарта. Разбърква се много добре.
Разбиваме яйцата на пяна.
Сиренето и кашкавалът се нарязват на едри парчета. Заливат се с яйцата на пяна и се отставят за 5 мин.
Всяко парче сирене се изважда от яйцата и се овална в сместа на панировката.
Пържи се в силно сгорещено олио.
Може да се поднесе панираните сиренца така или със сос или салата по избор.
Панирани сиренца и кашкавал с домашна панировка от 1960 г. са чудесна идея за предястие.