Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани сиренца и кашкавал с домашна панировка от 1960 г.

Панирани сиренца и кашкавал с домашна панировка от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Панирани сиренца и кашкавал с домашна панировка от 1960 г.2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За панировката
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 к.л.
  • грис - 2 с.л. царевичен
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. царевично
  • сухар - 3 бр.
  • чесън - 1 ч.л. сушен смлян /или чесън на прах/
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • куркума - на върха на ножа
  • сирене - 300 г твърдо
  • кашкавал - 200 г твърд
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на панировката:

Сухарите се натрошават на едро, след което се начукват в хаванче на средно едри парченца.

Смесват се двата вида брашно, натрошения сухар, чесъна на прах, червения и черния пипер, куркумата, царевичния грис и нишестето.

Накрая се прибавят солта и захарта. Разбърква се много добре.

Разбиваме яйцата на пяна.

Сиренето и кашкавалът се нарязват на едри парчета. Заливат се с яйцата на пяна и се отставят за 5 мин.

Всяко парче сирене се изважда от яйцата и се овална в сместа на панировката.

Пържи се в силно сгорещено олио.

Може да се поднесе панираните сиренца така или със сос или салата по избор.

Панирани сиренца и кашкавал с домашна панировка от 1960 г. са чудесна идея за предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: