Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети пане със сухар от 1960 г.

Свински котлети пане със сухар от 1960 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Свински котлети пане със сухар от 1960 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сухари - 4 бр.
  • брашно - 4 с.л.
  • олио - 2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските котлети се измиват много добре, за да падне всичката кръв, която е останала в кокалестата част.

Начукват се леко с плоската част на сатъра или дървено чукче, намокрено в студена вода.

Оформените котлети се посоляват и наръсват с черен пипер.

Оставят се в хладилник да престоят за 30 мин., след което се овалват в брашно, потапят се в разбитите яйца, овалват се в счукания сухар и отново се потапят в разбитите яйца.

Пържат се в сгорещеното олио на средна степен като се обръщат няколко пъти, за да не останат сурови вътре.

Сухарът се счуква с хаванче, не се мели.

Яйцата се разбиват на пяна, за да не остане неразбит белтък, който ще развали панировката при потапянето.

Свински котлети пане със сухар от 1960 г. са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: