Начин на приготвяне
Свинските котлети се измиват много добре, за да падне всичката кръв, която е останала в кокалестата част.
Начукват се леко с плоската част на сатъра или дървено чукче, намокрено в студена вода.
Оформените котлети се посоляват и наръсват с черен пипер.
Оставят се в хладилник да престоят за 30 мин., след което се овалват в брашно, потапят се в разбитите яйца, овалват се в счукания сухар и отново се потапят в разбитите яйца.
Пържат се в сгорещеното олио на средна степен като се обръщат няколко пъти, за да не останат сурови вътре.
Сухарът се счуква с хаванче, не се мели.
Яйцата се разбиват на пяна, за да не остане неразбит белтък, който ще развали панировката при потапянето.
Свински котлети пане със сухар от 1960 г. са много вкусни.