Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бюрек»Турски бюрек със сач кори

Турски бюрек със сач кори

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Турски бюрек със сач кори
Снимка: Иивинка
2 / 5
31/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Турски бюрек със сач кори за вкусно начало на деня"

Необходими Продукти

  • турски кори на сач - 5 бр.
  • масло - за намазване
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 200 г
  • За заливката
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г натрошено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си заливката, като разбиете хубаво яйцата и добавите натрошеното сирене.

За турския бюрек ви трябват турски кори на сач.

Вземете един лист, намажете навсякъде с масло. След това Намажете от сместа с яйца и сирене. Навивайте на руло, но не стягайте.

Намажете обилно правоъгълна тавата, в която ще печете с масло.

Разрежете полученото руло на 2 парчета и наредете в тавата. Защото са много големи сач корите и става дълго руло. И така пригответе останалите рула.

Отгоре намажете бюрека с масло.

Направете заливка от киселото мляко, в него угасете содата. Добавете яйцето и натрошеното сирене и разбъркайте.

Покрийте със заливката всички сач рула. Печете в предварително загрята фурна за около 30 мин на 200 градуса.

Когато извадите турския бюрек със сач кори от фурната, напръскайте с вода и покрийте с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: