Начин на приготвяне
Сиропирайте блатовете с кафето и ги оставете настрани.
В купа изсипете маскарпонето, сметаната и пудрата захар и разбийте до пухкав крем.
Разтопете 1 шоколад на водна баня заедно с половината масло. Крема разделете в две купи, като в едната добавите шоколада. Оставете кремовете да стягат за 1 час в хладилника.
След като са охладени, е време да сглобим тортата. В подходящ поднос сложете първия блат, сложете от белия крем, нарежете няколко ягоди на филийки и ги подредете по блата.
Сложете втория блат, намажете с шоколадовия крем и сложете отново ягоди.
Третия блат повторете отново с шоколадов крем, защото белият ни е нужен за замазване на тортата. Поставете четвъртия блат и измажете цялата торта обилно с бял крем.
Разтопете другия шоколад заедно с останалото масло на водна баня и полейте с помощта на вилица от него по тортата. Потопете черешите, както са с дръжките в шоколада и подредете върху тортата.
С ягодите процедирайте по същия начин. На мен ми остана малко шоколадов крем и с помощта на шприц направих розички между ягодите и черешите.
Накрая добавете и перлите и оставете вашата плодова торта да стегне в хладилник за едно денонощие.
Добър апетит с тази торта за рожден ден с готови блатове!