Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шишчета»Парти пилешки шишчета в темпура

Парти пилешки шишчета в темпура

Парти пилешки шишчета в темпура
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • брашно - 1 ч.ч.
  • газирана вода - 300 мл
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сол
  • червен пипер 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на малки късчета.

Сложете го в купа, залейте го с две чаени чаши студена вода и 1 ч.л. сода бикарбонат.

Оставете го така за около 30 минути.

Отцедете месото. Нанижете малки дървени шишчета.

Изсипете брашното в купа, добавете мащерката, червения и черен пипер. Добавете пресования чесън и налейте газираната вода. Разбъркайте до хомогенност.

Загрейте олио за пържене в дълбок тиган.

Оваляйте всяко шишче в брашно, а след това потопете в темпурата.

Изпържете до златисто от всички страни пилешките шишчета.

Отцедете шишчетата от излишната мазнина върху домакинска хартия.

Поднесете вкусните парти пилешки шишчета в темпура с подходяща салата.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: