Начин на приготвяне
Пилешките пържолки се слагат в голяма и дълбока купа, прибавят се към тях сминдухът, кимионът и олиото, разбъркват добре, покриват се със свежо фолио и се оставят да се мариноват за около час.
Патладжаните се измиват, дръжките се отрязват, но не се изхвърлят, и се издълбават до две трети. Посоляват се отвътре и се оставят да се отцедят с отвора надолу.
Издълбаната част от патладжаните се слага в гевгир, посолява се и се оставят и тях да се отцедят. Изплаква се и се нарязва на ситни парчета.
Патладжаните се изплакват и подсушават хубаво, пържолките се навиват на руло с кожата отгоре и се напъхват по две във всеки патладжан. Затварят се с капачетата и се забучват с клечки да не паднат.
Така приготвените напълнени патладжани се слагат в йенска тава /или друга тава с капак/, отстрани се изсипват парчетата патладжан, залива се всичко със зехтина и се прибавят и клонките розмарин.
Пилето в патладжан се пече отначало в студена фурна на 200 градуса около 50 минути, след това се маха капакът и се допича още около 10 минути. С решетъчна лъжица се изваждат парчетата патладжан и се пюрират.
Патладжанът се сервира цял или нарязан на парчета заедно с пюрето.