Начин на приготвяне
Всичките подправки се смесват в купичка и се разбъркват с 4 с.л. вода. Получава се нещо като рядка каша. Цялото парче пилешки гърди се реже на две и използвате само едната част.
Начуквате я леко посолявате и запичате на грил тиган или скара по 3 минути от всяка страна. След това нарязвате месото на лентички и оставяте настрани.
Патладжанът се бели, реже се на кубчета и се слага заедно със зеления фасул и мазнината за няколко минути да омекне в тиган. За най-бързо приготвяне използвам замразен фасул от пакети.
След около 3 минути прибавете и пилешкото месо и заливате с пастата получена от подправките. Добавете още 1, 1/2 ч.ч. вода и оставете на котлона докато течността не изври до гъст сос.
Коментари