Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле с ориз, дробчета, патладжан и картофи

Пълнено пиле с ориз, дробчета, патладжан и картофи

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Пълнено пиле с ориз, дробчета, патладжан и картофи
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 6
14/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не знаете какво значи наистина вкусно пълнено пиле, докато не опитате това пълнено пиле с ориз, дробчета и патладжани"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр., около 1 кг
  • пилешки дробчета - 200 г
  • картофи - 1 брой
  • патладжани - 1 брой, малък
  • ориз - 200 г
  • лук - 1 голяма глава
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се изчиства. Посолява се отвън и отвътре, намазва се с олио (за хрупкава кожа и коричка) или с масло (за мека и сочна кожа).

Оставя се настрани.

Патладжанът се нарязва и посолява. Оставя се, докато изтече горчивата им вода, като по-късно част от този патладжан ще се отреже на кубчета и ще се запържат с плънката.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се оризът и се запържва известно време с лука, но трябва да се внимава, защото започва да залепва много бързо.

Добавя се водата от дробчетата (водата, в която предварително сварихме дробчетата) и оставяме така, докато оризът попие водата и набъбне. Добавяме дробчетата, които вече са изстинали и сме ги нарязали на кубчета. Запържваме. Осоляваме и добавяме черен пипер.

Разбъркваме много добре и смъкваме от котлона.

2/3 от патладжана и картофа нарязваме на филии и запържваме за кратко време до тяхното омекване. Добавяме към плънката.

И започваме да пълним пилето.

Накрая го зашиваме и печем на 220-240 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: