Начин на приготвяне
Пилето се изчиства. Посолява се отвън и отвътре, намазва се с олио (за хрупкава кожа и коричка) или с масло (за мека и сочна кожа).
Оставя се настрани.
Патладжанът се нарязва и посолява. Оставя се, докато изтече горчивата им вода, като по-късно част от този патладжан ще се отреже на кубчета и ще се запържат с плънката.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се оризът и се запържва известно време с лука, но трябва да се внимава, защото започва да залепва много бързо.
Добавя се водата от дробчетата (водата, в която предварително сварихме дробчетата) и оставяме така, докато оризът попие водата и набъбне. Добавяме дробчетата, които вече са изстинали и сме ги нарязали на кубчета. Запържваме. Осоляваме и добавяме черен пипер.
Разбъркваме много добре и смъкваме от котлона.
2/3 от патладжана и картофа нарязваме на филии и запържваме за кратко време до тяхното омекване. Добавяме към плънката.
И започваме да пълним пилето.
Накрая го зашиваме и печем на 220-240 градуса до готовност.