Лесна дроб сарма

Лесна дроб сарма
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - сух
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1щипка
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка с вряща вода сложете дробчетата за 5-6 мин, достатъчно е само да ги попарите, за да им падне кръвта.

Отцеждате и оставяте да се охладят.

В олио задушете пресния лук, добавете измития ориз, червения пипер и свалете тигана от огъня - добавете подправките (без магданоза).

Готовата задушена смес за тази бърза дроб сарма сложете в тавичка, добавете нарязаните на кубчета пилешки дробчета, магданоза, сол на вкус, 4 1/2 ч.ч. вода и печете до почти пълна готовност.

От 2 яйца, к. мляко и 1 лъж. брашно правите заливка за дроб сармата.

Преди да е напълно готова тази лесна дроб сарма, заливате с тази смес и печете до готовност.

Може да сервирате с допълнително кисело мляко - според вкуса ви!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: