Начин на приготвяне
В тенджерка с вряща вода сложете дробчетата за 5-6 мин, достатъчно е само да ги попарите, за да им падне кръвта.
Отцеждате и оставяте да се охладят.
В олио задушете пресния лук, добавете измития ориз, червения пипер и свалете тигана от огъня - добавете подправките (без магданоза).
Готовата задушена смес за тази бърза дроб сарма сложете в тавичка, добавете нарязаните на кубчета пилешки дробчета, магданоза, сол на вкус, 4 1/2 ч.ч. вода и печете до почти пълна готовност.
От 2 яйца, к. мляко и 1 лъж. брашно правите заливка за дроб сармата.
Преди да е напълно готова тази лесна дроб сарма, заливате с тази смес и печете до готовност.
Може да сервирате с допълнително кисело мляко - според вкуса ви!