Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Безглутенови питки с оризово брашно

Безглутенови питки с оризово брашно

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865773487861
Безглутенови питки с оризово брашно
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 7
05/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Здравословни мини питки за всеки, който следи строго кантара"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 150 г
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 - 2 щипки
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме /гасим/ содата в киселото мляко. И след като шупне, го добавяме в купа заедно с оризовото брашно, яйце, оцет и сол.

Разбъркваме с лъжица до получаване на хомогенна смес.

Получаваме меко безглутеново тесто, което оставяме да отпочине 20-тина минутки.

Намазняваме си ръцете с мазнината и оформяме 4 малки содени питки от сместа.

Слагаме диетичните малки питки в тава, заслата с хартия за печене, и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса в режим вентилатор, за около 25 минутки.

По желание сервираме безглутеновите питки с оризово брашно със сиренце, домашна чубричка и червен пипер:)

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: