Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли с гъби и лук на фурна

Телешки пържоли с гъби и лук на фурна

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Телешки пържоли с гъби и лук на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вечерята е готова - телешки пържолки с гъби и лук"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 4 бр.
  • лук - 4 средни глави
  • гъби - 400 г
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • За гарнитурата
  • моркови - 4 бр.
  • соев сос - 4 с.л.
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме 2 супени лъжици масло в тиган на умерен огън. Прибавяме телешките пържоли и запържваме леко по минутка за всяка страна.

Изваждаме в друг съд месото, и в същата мазнина запържваме нарязания на полумесеци лук и гъби.

Задушаваме с 50 мл прясно мляко.

Щом зеленчуците поомекнат връщаме пържолите и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка на вкус.

Тележлите пържоли заедно с лука и гъбите запичаме във фурна. Първите 30 мин. печем под фолио на 220 градуса. След което откриваме и печем още 15 мин. на 200.

За гарнитура на пържолите добавете карамелизирани моркови.

Телешките пържоли с гъби и лук на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: