Начин на приготвяне
Разтопяваме 2 супени лъжици масло в тиган на умерен огън. Прибавяме телешките пържоли и запържваме леко по минутка за всяка страна.
Изваждаме в друг съд месото, и в същата мазнина запържваме нарязания на полумесеци лук и гъби.
Задушаваме с 50 мл прясно мляко.
Щом зеленчуците поомекнат връщаме пържолите и ги овкусяваме със сол, черен пипер и мащерка на вкус.
Тележлите пържоли заедно с лука и гъбите запичаме във фурна. Първите 30 мин. печем под фолио на 220 градуса. След което откриваме и печем още 15 мин. на 200.
За гарнитура на пържолите добавете карамелизирани моркови.
Телешките пържоли с гъби и лук на фурна са готови.