Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Тиганици»Родопски колаци с царевично брашно

Родопски колаци с царевично брашно

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5373
Родопски колаци с царевично брашно
Снимка: Иивинка
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Родопските колаци се приготвят с царевично брашно и усмивка, целият ден да върви като по вода"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • кисело мляко - 3 с.л. с връх
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • бяло брашно - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцето и го разбийте с виличка. Угасете содата в млякото и добавете към яйцето. Сиренето намачкайте с вилица и прибавете към сместа. Сложете олиото, царевичното и бялото брашно и разбъркайте. Налейте водичка, за да получите гладка каша като за обикновени тиганици.

Сложете тигана на котлона да загрява, намажете с мазнина, като използвате четка.

С малко черпаче вземете част от сместа и излейте в средата на тигана, но да не са големи като дебели палачинки. Когато се изпече колачето отдолу, обърнете и от другата страна.

Родопските колаци са една страхотна закуска!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: