Начин на приготвяне
Главата на толстолоба я измиваме. Почистваме 2 скумрии, режем ги през средата и ги измиваме. Слагаме вода в тенджера и прибавяме рибата вътре да се вари. Прибавяме 1 ч.л сол.
Нужно е рибата да се свари напълно. Толстолобът е риба е с вкусно месо, главата, която ползвах, е с останало месо в нея. Сваряваме рибата до пълна готовност.
Вадим рибата в съд и я обезкостяваме внимателно, след като изстине. Махаме всички кости. Накъсваме месото. Прецеждаме рибния бульон с цедка и прехвърляме в чиста тенджера.Измиваме зеленчуците.
Нарязваме си лука, морковите и пиперката на дребно. Картофите ги режем на малки кубчета и ги слагаме и тях вътре. След като сме сложили зеленчуците вътре в бульона, ги връщаме на котлона да се сварят до полуготовност.
Почти сварени към тях добавяме месото на рибата. Оставяме да поври още до пълна готовност на зеленчуците. Добавяме нарязани на ситно лющян. Подправяме с черен пипер
На вече готовата рибна чорба правим застройка с жълтъците. Двата жълтъка ги разбиваме с вилица в купичка много добре.
Черпаче от бульона сипваме вътре в купичката и пак разбъркваме, после още малко и пак разбъркваме. Дърпаме тенджерата от котлона. Изсипваме я постепенно с разбъркваме в чорбата. Пак връщаме за 2-3 минути на котлона. Хапваме чорбата с толстолоб и скумрия гореща.