Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Празнична чорба от толстолоб

Празнична чорба от толстолоб

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Празнична чорба от толстолоб
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Страхотна чорба от толстолоб, която приготвяме с удоволствие и нетърпение всеки път"

Необходими Продукти

  • толстилоб - 300 г
  • морков - 1 бр.
  • праз - 1/2 стрък
  • червени чушки - 2 бр. сухи
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • фиде - 1 к.ч.
  • девесил - 1 к.л. сушен
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лимон - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме парчета толстолоб, измиваме ги добре, посоляваме и завиваме с парченца фолио и печем за половин час на 200 градуса.

Изваждаме рибата от фурната и изчистваме от костите внимателно да не остане вътре, тя пуска сока си при печене, заделяме този сок за после.

Взимаме тенджера, вътре слагаме две лъжици олио и прибавяме нарязания праз, сухи чушки и рендосания морков и запържваме до омекваме.

Добавяме една лъжица брашно и разбъркваме, след което прибавяме два литра топла вода и фидето и чакаме да се свари фидето.

След като е готово, прибавяме парчета толстолоб и сока на рибата към рибената супа.

Подправяме празничната чорба от толстолоб със сол, девесил и черен пипер, сервираме със лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Павлина Миленова
Павлина Миленова
Аз добавям и малко кимион, става божествено!
08.12.2019 22:32
1
Покажи всички подкоментари