Начин на приготвяне
Взимаме парчета толстолоб, измиваме ги добре, посоляваме и завиваме с парченца фолио и печем за половин час на 200 градуса.
Изваждаме рибата от фурната и изчистваме от костите внимателно да не остане вътре, тя пуска сока си при печене, заделяме този сок за после.
Взимаме тенджера, вътре слагаме две лъжици олио и прибавяме нарязания праз, сухи чушки и рендосания морков и запържваме до омекваме.
Добавяме една лъжица брашно и разбъркваме, след което прибавяме два литра топла вода и фидето и чакаме да се свари фидето.
След като е готово, прибавяме парчета толстолоб и сока на рибата към рибената супа.
Подправяме празничната чорба от толстолоб със сол, девесил и черен пипер, сервираме със лимон.
Коментари