Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена чорба от филе толстолоб

Рибена чорба от филе толстолоб

Рибена чорба от филе толстолоб
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Вкусна рибена чорба от толстолоб - ето как да я приготвите"

Необходими Продукти

  • филе толстолоб - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 3 бр. средни
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • олио
  • люти чушки - 2 бр.
  • девесил
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето толстолоб се нарязва на големи парчета и се осолява.

Поставя се в купа и се залива с бялото вино. Престоява 1/2 час.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава с 1-2 с.л. вода и олиото.

Добавя се доматът, нарязан на дребно. Прибавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с вода.

Като заври, прибавяме и картофите нарязани на малки кубчета.

Варим 5-10 мин и прибавяме филето риба.

Като се свари, изваждаме и накъсваме на парченца в рибената супа.

Връщаме в тенджерата, добавяме подправките - девесила и магданоза, ситно нарязани.

Подправяме с лимонов сок или оцет и сервираме вкусната рибена чорба от филе толстолоб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: