Начин на приготвяне
Филето толстолоб се нарязва на големи парчета и се осолява.
Поставя се в купа и се залива с бялото вино. Престоява 1/2 час.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с 1-2 с.л. вода и олиото.
Добавя се доматът, нарязан на дребно. Прибавяме брашното, разбъркваме и разреждаме с вода.
Като заври, прибавяме и картофите нарязани на малки кубчета.
Варим 5-10 мин и прибавяме филето риба.
Като се свари, изваждаме и накъсваме на парченца в рибената супа.
Връщаме в тенджерата, добавяме подправките - девесила и магданоза, ситно нарязани.
Подправяме с лимонов сок или оцет и сервираме вкусната рибена чорба от филе толстолоб.