Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Лесен кебап със зеленчуци

Лесен кебап със зеленчуци

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Лесен кебап със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класическа комбинация от месо и зеленчуци, която никога няма да ни омръзне"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г плешка
  • домати - 4 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 4 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • червен пипер
  • магданоз
  • чубрица - 1 с.л. суха
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, морковите, чушките и картофите. Нарязваме лука на филийки, а останалите зеленчуци на кубчета. Доматите настъргване на едро ренде.

Нарязваме телешкото месо на кубчета и ги поставяме на дъното на тенджера под налягане. Отгоре сипваме нарязаните зеленчуци. Добавяме настърганите домати и скилидките чесън (цели). Поливаме с 4-5 с.л. олио. Добавяме сол, черен пипер и чубрица на вкус. Заливаме с 1 ч.ч. топла вода и кипваме.

Когато тенджерата започне да съска силно намаляваме силата на огъня е задушаваме ястието около 30 минути на умерен огън. Сваляме тенджерата от котлона, изчакваме да се охлади, сваляме капака и поръсваме със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
56
42
30
20
10
Дай твоята оценка: