Начин на приготвяне
Нарязвам на ситно всички зеленчуци, месото на кубчета и запържвам. Оставям плънката настрана.
Правя сос Бешамел, като разтопявам 2 с. л. масло и към тях прибавям настъргана скилидка чесън, след което слагам 2 лъжици супени брашно и бъркам постоянно.
Към тях прибавям 350 мл прясно мляко, бърка се до получаване на хомогенна смес.
Взимам малка купчинка, в която слагам две кори за баница една върху друга, пълня с плънката от зеленчуци и месо и завивам добре с корите, след което обръщам внимателно купичката.
Нареждам в намазнена тава и докато свърши плънката всичко се повтаря.
Отгоре поливам кебапа със соса Бешамел, след което поръсвам обилно с настърган кашкавал. Пече се на 200 градуса до златисто.
Султан Кебапът със зеленчуци и пиле е страхотен.