Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан Кебап със зеленчуци и пиле

Султан Кебап със зеленчуци и пиле

Султан Кебап със зеленчуци и пиле
Снимка: Вальо
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Опитайте и ще разберете защо му казват Султан кебап - достойно е всяка трапеза"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • червен лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - около 300 г
  • грах - 100 - 200 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
  • джоджен
  • доматено пюре
  • пилешко филе - 500 г
  • картофи - 1 ситно нарязан
  • сос бешамел
  • масло - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • брашно - 2 лъжици супени
  • прясно мляко - 350 мл
  • кашкавал - 200 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам на ситно всички зеленчуци, месото на кубчета и запържвам. Оставям плънката настрана.

Правя сос Бешамел, като разтопявам 2 с. л. масло и към тях прибавям настъргана скилидка чесън, след което слагам 2 лъжици супени брашно и бъркам постоянно.

Към тях прибавям 350 мл прясно мляко, бърка се до получаване на хомогенна смес.

Взимам малка купчинка, в която слагам две кори за баница една върху друга, пълня с плънката от зеленчуци и месо и завивам добре с корите, след което обръщам внимателно купичката.

Нареждам в намазнена тава и докато свърши плънката всичко се повтаря.

Отгоре поливам кебапа със соса Бешамел, след което поръсвам обилно с настърган кашкавал. Пече се на 200 градуса до златисто.

Султан Кебапът със зеленчуци и пиле е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: