Начин на приготвяне
Предварително сваряваме висменката в подсолена вода до полуготово състояние.
През това време нарязваме лука и гъбите на едро, а моркова настъргваме на едро ренде. Всички зеленчуци изсипваме в дълбок тиган с малко олио и задушаваме за 4-5 минути.
След това добавяме нарязаното на малки парчета месо и задушаваме още 1-2 минути. Разбъркваме добре и добавяме червения пипер, доматения сок, водата и виното.
Отново разбъркваме и добавяме всички подправки. Намаляваме огъня и оставяме ястието да се готви около 35-40 минути, като от време на време разбъркваме.
Приготвяне на гарнитурата:
Настъргваме моркова на едро ренде, а лука и гъбите нарязваме на ситно. В подходящ съд изсипваме зеленчуците и предварително почистения и измит ориз. Добавяме водата и сол на вкус и оставяме на котлона да се готви до готовност на ориза.
Коментари