Начин на приготвяне
Смесете водата с прясното мляко и затоплете леко. Добавете маята и захарта. Разбъркайте докато маята се разтвори.
Пресейте брашното с щипка сол и двете ванилии. Излейте прясното мляко, добавете яйцето и разтопеното и леко охладено краве масло. Замесете меко тесто. Направете го на топка, сложете в купа и намажете с 1 с.л. олио.
Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете тестото на топло докато удвои обема си. Втасалото тесто разточете на кора 3-4 мм.
Тестото е много еластично и се работи лесно с него. С голяма чаша изрежете кръгове, а с по-малка изрежете отвори в кръговете, за да се получи кравайче.
Изпържете поничките в загрято слънчогледово олио до приятен загар. Не поемат много мазнина, но ги извадете върху хартия за да се отцедят.
Поръсете донътите обилно с пудра захар, примесена с една ванилия! Да ви е сладко! Донътите с пудра захар са готови.