Начин на приготвяне
Нарежете на ситно една голяма глава лук.
В тиган загрейте кафена чашка зехтин, пуснете лука, овкусете с щипка сол и един дафинов лист, налейте 2-3 с.л. вода и захлупете съда. Задушете лука за 5-6 мин.
След което добавете нарязаните на малки парчета пилешки дробчета, полейте с бялото вино и чашка топла вода, прибавете двете рибки и една с.л. мариовани каперси. Ако ползвате осолени ги изкиснете предварително.
Поръсете с щипка черен пипер и щедра щипка наситнена прясна майорана. Гответе дробчетата около 20 мин. или докато останат на мазнина.
Готовите дробчета охладете, извадете дафиновия лист и пасирайте до гладкост. Насипете в бурканчета. Разтопете кравето масло и залейте пастета.
Може да съхранявате готовия пастет в хладилник 5-6 дни. Ако приготвите по-голямо количество стерилизирайте бурканчетата за 10 мин.
Тосканският пастет е уникален. Да ви е сладко!